Utmaning på hemmaplan!

Laila Norrby pratar gotländska, är gotlänning från födseln och valde att flytta tillbaka till Gotland efter många år på fastlandet. Nu har hon dessutom gjort ett tvärt kast i karriären – från bankjobb till att bli Fastighetssnabbens nya platschef i Visby.

– Jag tror att jag har nytta av mina erfarenheter, konstaterar Laila Norrby.

När hon tyckte att hon kunde bankjobbet utan och innan sökte hon en ny utmaning. Laila Norrby började därför se sig om. Med en utbildning som fastighetsekonom i grunden landade hon i att fastighetsförvaltning skulle vara intressant.

– Jag sökte en tjänst hos Fastighetssnabben. Den gjordes sedan om till platschef i samband med ansökan. Jag ville ha en utmaning och det har jag fått, skrattar hon.

Tajmingen var väl inte helt lyckad … Hon började nämligen sin tjänst i april, mitt under brinnande coronatid, och hela uppstartsutbildningen kördes digitalt via Teams. Kanske inte som fysiska möten men ändå bra.

– Det kändes ändå som att jag hade lärt känna alla på Gävle även om vi aldrig hade träffats. Det är så skönt att känna att man har ett stöd av varandra. Alla har varit väldigt öppna och måna om att det ska bli bra, berättar hon.

Efter en del letande har Visby-kontoret nu nyrenoverade lokaler där det finns plats för verkstad, lager, kontor, en fastighetstekniker, två fastighetsskötare – och för platschefen själv,

– Det är väldigt centralt och fräscht med sjöutsikt över Visby hamn, konstaterar Laila Norrby.

Hon tror att hennes erfarenhet från bankvärlden kommer till nytta i det nya jobbet.

– Jag är van vid, och tycker om, att jobba med mål och det är viktigt att veta vart man är på väg. Jag har jobbat hela mitt liv i förtroendebranscher och den här branschen som Fastighetssnabben verkar i är ju det fullt ut, säger hon.

I det sammanhanget är det knappast en nackdel att vara gotlänning på Gotland…

– Jag tror faktiskt att på Gotland är det viktigt att vara gotlänning eller åtminstone att bo på ön. Annars kan det vara svårt att riktigt släppas in. Det betyder mycket på små orter att man har förtroende för varandra och förstår ansvaret att förvalta det förtroendet.

Hon konstaterar att det är en spännande utmaning.

– Vårt mål är att växa och vi måste därför synas mer än vi gör idag. Vi vill bredda vårt kundunderlag. Det är den stora utmaningen för vår del, säger hon.

Fastighetssnabben arbetar över hela Gotland och har idag skolor, bostadsrättsföreningar och äldreboenden som kunder. Ön med 60 000 bofasta och ungefär en miljon besökare är 17 mil lång och 5 mil bred. Själv är Laila Norrby och hennes familj numera fast förankrade i en villa utanför Visby.

– Det var inte självklart för mig med en flytt tillbaka till Gotland. Jag hade utbildat mig i Karlstad och jobbat på Arlanda i många år. Det var egentligen min man, som kommer från Stockholm, som låg på att vi skulle flytta.

Arbetet har alltid betytt mycket för Laila Norrby

– Jag har alltid varit en del av mina jobb. Det får jag förstås se upp lite med. Det blir lite av en livsstil och det är lätt att man lever, andas och äter jobbet och det kanske inte är så bra. Det är min egen utmaning att kanske få bort lite av det tänket.

Laila Norrby
  • Namn: Laila Norrby
  • Ålder: 47 år.
  • Gör: Platschef på Gotland.
  • Bor: I villa utanför Visby.
  • Familj: Man, två barn, 9 och 12 år, och två vuxna bonusbarn.
  • Fritid: ”Skjutsar barn till olika aktiviteter. Jag är mitt i barnuppfostringstiden men när jag hinner umgås jag gärna med familj och vänner.”
 
Stäng
Fel användarnamn eller lösenord
Stäng

Logga in

För att kunna lämna intresseanmälningar måste du logga in:

Har du inte registrerat dig ännu?

Skapa konto