Språkkompis på arbetstid

Att kunna prata och förstå språket är en viktig förutsättning i många yrken. Många som kom­mit till Sverige av olika anledning­ar vittnar om hur svårt det varit att hitta en plats på arbetsmark­naden så länge som språket varit ett hinder för dem. Det här vill organisationen Kompis Sverige ändra på och Fastighetssnabben har nappat på idén.

– Vi kände direkt att här kan vi på Fastighetssnabben hjälpa till, säger Pelle Gussman, chef för avdelningen Hållbarhet. Vi är ett företag som eftersträvar mångfald och vi tycker det är självklart att all kompetens på arbetsmarknaden ska tas tillvara. Vi vill på det här sättet gärna ge vårt lilla bidrag till att underlätta för människor att få jobb.

Att bli Språkkompis är enkelt. Anmäl att du vill vara ”Språkkompis Online” på kompissverige.se. Sedan matchas du med någon som anmält att den vill prata med en person som pratar flytande svenska. Ni kommer sedan själva överens om när och hur ofta ni vill höras av, via vilken kanal (telefon, Skype, Messenger osv) och vad ni vill prata om. Syftet är att per­sonen som inte ännu behärskar svenska så bra ska få chans att träna sig att prata, ställa frågor om ord och uttal – helt enkelt öva upp sin svenska.

– Jag har själv skaffat en språkkompis på det här sättet, säger Pelle Gussman. Ett av mina första tips till honom vara att titta på Fem myror är fler än fyra elefanter. Det är en jättebra väg till det svenska språket.

Alla som är anställda hos Fastighetssnabben har möjlighet att prata med en språkkompis på arbetstid.

– Inte minst nu i coronatider är det viktigt att vi försöker motverka isoleringen på olika sätt, därför får våra anställda även använda en del av sin arbetstid till det här om de vill. Jag är övertygad om att det också ger tillbaka väldigt mycket till den som ställer upp som språk­kompis och vi på Fastighetssnab­ben vill på alla sätt uppmuntra integrationen mellan människor.

Läs mer om Språkkompis Online och anmäl dig på www.kompissverige.se

Stäng
Fel användarnamn eller lösenord
Stäng

Logga in

För att kunna lämna intresseanmälningar måste du logga in:

Har du inte registrerat dig ännu?

Skapa konto