Alla blir vinnare tillsammans med oss!

Skönare för hyresgästen, 40 000 kronor i besparing för fastighetsägaren och bättre för miljön. Nån som undrar hur win-win stavas?

Greger Skogkvist, som med sin fru äger Husö Fastighets AB, fick ett samtal från hyresgästen Arbetsförmedlingen i Söderhamn. Det var lite för kallt i lokalerna trots att en stor investering gjorts i ny ventilation. – Jag kontaktade Fastighetssnabben och bad dem titta på detta. För oss är det viktigt att fastighetsteknikern har bra kompetens. Inte minst när man investerat i dyra anläggningar, annars är det inte mycket mening med det. Och Fastighetssnabben har den kompetensen, säger Greger Skogkvist.

Peter Nilsson på Fastighetssnabben förklarar: – Greger är en medveten fastighetsägare. Han bad oss åka ner och justera kurvan så att hyresgästen skulle få det varmare. Vi gjorde det utan att få effekt. Då grottade vi ner oss i termostater etc och fick ett bättre utfall. Förre fastighetsskötaren hade återkommande höjt framledningskurvan utan att få varmare i lokalerna på grund av maxgränsen i respektive radiator. Vi justerade nu termostaternas maxgräns från cirka 20 grader till cirka 23 grader, för att få ut tillräckligt med värme till hyresgästen, och samtidigt kunde vi sänka kurvan för framledning. Vi fick därmed ett bättre delta T.

Besparingen är cirka 80 000 kWh, fjärrvärme. Energin kostar cirka 50 öre per kWh. Alltså ca 40 000 kronor + moms är besparingen. Samtidigt som komforten ökar för hyresgästen.

Stäng
Fel användarnamn eller lösenord
Stäng

Logga in

För att kunna lämna intresseanmälningar måste du logga in:

Har du inte registrerat dig ännu?

Skapa konto