Framgång i Östergötland

Många kunder på många orter – och alltid fler på gång. Fastighetssnabbens utveckling i Östergötland har varit väldigt positiv de senaste fyra åren.

– På våren 2017 var vi fem medarbetare. Idag är vi 26 heltidsarbetande samt ett antal säsongsanställda. Numera har vårt område dessutom några uppdrag i Småland och Sörmland också, bland annat har vi ett kontor i Nyköping, konstaterar Thomas Asp, som är platschef i Norrköping/Linköping och har del i det strategiska arbete som ligger bakom framgångarna.

Han menar att en nyckel är medarbetarna.

– När vi växer med nya uppdrag blir det ju i lite olika takt. Ibland ramlar det på 10–15 fastigheter med kort varsel. Det kan givetvis vara utmanande för medarbetarna som redan har fullt upp och vi kanske inte hunnit anställa fler. Men gänget här är grymt bra. Alla är flexibla och entusiastiska, säger han.

Thomas Asp

Han beskriver en ja-det-här-tar-vi-tag-i-stämning.

Det märker förstås kunderna också och därför utökas befint­liga uppdrag medan nya tillkommer i en positiv spiral när positiva omdömen sprids.

– De stora kunderna i Östergötland är Hemsö, SBB, Svenska Handelsfastigheter, Statens fastig­hetsverk och Trafikverket men vi har även flera mindre intressanta aktörer.

De flesta fastigheterna finns i Norrköping, Linköping, Nyköping, Finspång, Vadstena, Motala men även på några andra orter.

– Alla fastigheter är viktiga förstås men det är speciellt med en del som sticker ut. Vi har bland annat skötsel av tre polishus, i Norrköping och Nyköping och Motala, och det kräver i princip daglig kontakt. Dessutom har vi två slott som vi sköter åt Statens fastighetsverk, Vadstena slott och Linköping slott. Vackra byggnader! Det kräver också bra kommunikation eftersom det är reglerat vad och hur man ska göra vissa saker, berättar Thomas Asp.

Våren och sommaren 2020 ökade antal uppdrag rejält, framför allt i Linköping. Vi fick då nya fastigheter att sköta om till bland annat SBB och Svenska Handelsfastigheter.

– Det är givetvis viktigt att först och främst sköta de uppdrag vi har, men det är alltid roligt med nya uppdrag också. I somras, till exempel, fick vi ett intressant uppdrag genom Sjöfartsverket. Vi tar hand om deras byggnader på Arkö i Arkösunds skärgård. Eftersom det är en ö hämtas vi med lotsbåt när vi ska göra något där.

Framtiden i hans område?

– Den ser ljus ut. Det känns tryggt med det vi har och det fungerar väldigt bra, men vi räknar alltid på nya uppdrag så det lär bli fler.

Stäng
Fel användarnamn eller lösenord
Stäng

Logga in

För att kunna lämna intresseanmälningar måste du logga in:

Har du inte registrerat dig ännu?

Skapa konto