Ett gäng att räkna med

Fastighetssnabben växer snabbt inom ekonomisk förvaltning. Bara under inledningen av 2023 har flera nya kunder tillkommit där Kåpan Fastigheter, med myndighetsbyggnader över hela landet, sticker ut. 

Sofia Elfwing, platschef för ekonomisk förvaltning på Fastighetssnabben, säger: 

– Efter en rekommendation från en annan av våra kunder, Svenska Handelsfastigheter, fick vi förtroendet att sköta den ekonomiska förvaltningen åt Kåpan Fastigheter. Det är väl egentligen det bästa betyget vi kan få? Just det uppdraget innebar att 32 nya bolag kom på ett bräde vid årsskiftet så det känns inspirerande. 

Från början var ekonomisk förvaltning inget som Fastighetssnabben ägnade sig åt – men bakgrunden säger en hel del om företagets själ. 

En kund som Fastighetssnabben skötte och förvaltade fastigheter åt hörde nämligen av sig 2006. Kunden hade problem och undrade om Fastighetssnabben kunde sköta den ekonomiska förvaltningen också, de hade ju ett rykte om sig att vara flexibla och lösningsorienterade. 

Hm. 

Jo, det borde väl gå. Malin Gustafsson, som då skötte ekonomin i Fastighetssnabben och idag är en av ägarna, lovade fixa det. 

Knappast anade hon då vad som komma skulle… 

Ett bolag då har blivit över 250 nu. 

Och fler är på gång… 

– Den interna ekonomiavdelningen hos oss är fyra medarbetare. På den externa ekonomiavdelningen, som arbetar med ekonomisk förvaltning, är vi elva med mig, berättar Sofia Elfwing som arbetat i företaget sedan 2007. 

– Från början jobbade jag själv med redovisning. Jag förstår därför det man gör, vet hur man bokför själv, förstår vad det innebär. Det tror jag är en fördel när man ska leda en grupp, säger hon.

Hon funderar lite på framgångsfaktorerna.

– Teamet i sig är styrkan. Många har varit med länge. Personalomsättningen är relativt låg. Det märker vi att kunder uppskattar. Vi ser till att varje kund har sin ansvariga person hos oss. Det gör att det blir en relation med kunden. Dyker en fundering upp och kunden hör av sig på telefon eller mejl svarar vi i princip direkt.

I de större uppdragen är det minst två kontaktpersoner för att det ska bli mindre sårbart.

Regelbundet hålls en dialog med kunderna för att tidigt möta tankar eller eventuella förändringar som kunden vill ha.

– Jag vågar säga att vi är extremt flexibla. Eftersom vi har stor variation i uppdragen, från små fastighetsägare med bostadshus till stor koncern med butikslokaler, måste vi ständigt anpassa oss och har olika upplägg för olika kunder utifrån deras behov. Det uppskattas märker vi, säger Sofia Elfwing.

William Eriksson, affärsansvarig för ekonomisk förvaltning på Fastighetssnabben, säger:

– När jag skriver avtal märker jag att det är efterfrågan på våra tjänster. Som jag ser det har Sofia och hennes gäng en personlig touch i arbetet, det är inte bara en fabrik. Vi blir istället en del av kundernas organisation och gör detta tillsammans med dem, det blir inte bara ett traditionellt förhållande leverantör-beställare. 

Ekonomiavdelningen 

Stäng
Fel användarnamn eller lösenord
Stäng

Logga in

För att kunna lämna intresseanmälningar måste du logga in:

Har du inte registrerat dig ännu?

Skapa konto