Se och lär!

Vincent Emretsson är 18 år, från Åland och spelar fotboll i Gefle IF U19. Karin Holmgren är 45 år, ekonomiassistent på Fastighetssnabben.

Över en fika lär de känna varandra. Och lär av varandra.

– Gefle IF FF har tillsammans med sina partnerföretag i den sociala satsningen Ett bättre Gävle startat ett mentorskapsprogram där sju mentorer parats ihop med sju ungdomar. Fastig­hetssnabben såg det här som en spännande idé och jag fick frågan att vara med, berättar Karin Holmgren.

Vincent lämnade Åland för att satsa på fotbollen och går handelsprogrammet/nationell idrottsutbildning på Borgar­skolan i Gävle.

På en upptaktsträff parades de två ihop.

– Vi är försökskaniner, det sa de till och med. Vi vet egentligen inte så mycket men vi har sagt att vi tar det som det kommer. Det handlar förstås om att utöka sina egna kontakter och nätverk, säger Karin som har en son i Vincents ålder och hoppas kunna stötta Vincent på olika sätt.

Syftet med mentorprogrammet är att skapa fler förebilder och att få människor att mötas över generationsgränser, bostads­områdesgränser och de bekantskapsbubblor som människor vanligtvis finns i.

Karin och Vincent skrev ett ”kontrakt” och ska träffas ungefär var tredje vecka. Det kan handla om en fika, lunch, besök på Fastig­hetssnabben eller något annat. En utvärdering görs senare.

Vincent säger att han ser fram mot detta.

– Det känns jättebra och det är alltid kul att prova nya saker. Jag känner att jag utvecklas jättemycket av det här. Jag kommer inte härifrån och känner inte så många på det här sättet, förklarar han.

Mentorskapet ska också ge en inblick i arbetslivet.

– Det är ett par andra från mitt lag också som är med och vi har pratat en del om det här. De tycker också det är kul och tror som jag att man utvecklas mycket av det. Jag känner helt klart att jag kommer att utveckla mitt nätverk och mina kontakter här i Gävle.

För Fastighetssnabben är det, precis som för Karin själv, viktigt att vara en del av samhället.

Karin konstaterar:

– Vi har pratat länge i familjen att vi skulle vilja göra något. Jag tänkte att det här kan vara en jättebra början och jag hoppas för företaget att vårt engagemang i Ett bättre Gävle ska fortsätta och utvecklas.

Stäng
Fel användarnamn eller lösenord
Stäng

Logga in

För att kunna lämna intresseanmälningar måste du logga in:

Har du inte registrerat dig ännu?

Skapa konto