Fastighetssnabben är Linus förlängda arm.

Linus Ruotsalainen är en stark fastighetsförvaltare. 

På flera sätt. Utbildad, engagerad och driven i sitt arbete på Stenvalvet – och dessutom svensk mästare i chins och dips.

– Som förvaltare är jag tekniskt, juridiskt och ekonomiskt ansvarig för ett antal fastigheter i Norrtälje, Stockholm, Uppsala och Umeå, säger han.

Fastighetssnabben sköter en rad fastigheter åt Stenvalvet runt om i landet. I samarbetet med just Linus handlar det om tre äldreboenden med Umeå kommun som hyresgäst.

– Eftersom jag är stationerad i Stockholm är det extremt viktigt för mig med en tät och bra kontakt med Fastighetssnabbens personal i Umeå. De blir ju min förlängda arm där uppe. Därför är det viktigt att de snappar upp och förstår kundens önskemål och samtidigt är lyhörda och förstår hur Stenvalvet arbetar och våra värden.

En gång i månaden har parterna en större driftsavstämning då det mesta genomlyses. Både det löpande tas upp och de frågor som behöver mer uppmärksamhet tittar man djupare på vid de här avstämningarna.

– Därutöver har vi kontakt varje vecka, ofta på telefon. Jag tycker att det fungerar jättebra. Fastighetssnabben är nära hyresgästerna och kan driva vissa frågor själva, medan jag givetvis är inkopplad om några större beslut ska fattas, konstaterar han.

Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom ägande, förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter med totalt ca 120 fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 11 miljarder kronor.

– På Stenvalvet har jag arbetat i två år. I branschen har jag varit i 7,5 år efter att ha läst Samhällsbyggnadsprogrammet på KTH i Stockholm med inriktning fastighetsekonomi.

Och så var det då det här med chins och dips…

Säg så här: har en kund inget annat att prata om kan han eller hon alltid börja prata styrketräning med Linus.

– Jag tävlar regelbundet och 2016 blev jag svensk mästare i chins (uppdragningar) och dips (barrpress), berättar han.

Han innehar dessutom de båda inofficiella svenska rekorden med 47 chins på 100 sekunder och 77 dips på 100 sekunder – allt under överinseende av tre domare.

Namn: Linus Ruotsalainen
Ålder: 31
Familj: Flickvän
Bor: Lägenhet på Söder i Stockholm
Tittar på: Mycket dokumentärer.
Läser: Mest på semestern.
Lyssnar på: Allt beroende på humör.
Reser till: Gärna till nya platser.

Detta är en artikel från Snabben #2 2018. Vill du läsa mer, klicka här!

Stäng
Fel användarnamn eller lösenord
Stäng

Logga in

För att kunna lämna intresseanmälningar måste du logga in:

Har du inte registrerat dig ännu?

Skapa konto