En engagerad trio

– för ett bättre samhälle!

På Gavlevallen i Gävle träffar vi tre tunga namn i fastighetsbranschen i området.

Fastpartners regionchef Fredrik Thorgren, Stefan Karlsson som är förvaltare på Hemsö och Fastighetssnabbens vd Henrik Åström känner på konstgräset och sparkar lätt på en boll.

Nej, de ska inte spela tremannafotboll, även om de ser rätt sugna ut…

I stället tar Daniel Kraft, klubbchef i Gefle IF Fotboll, emot och de pratar om det sociala hållbarhetsprogram som klubben driver under namnet Ett bättre Gävle.

Ett program som den här trion är starkt engagerade i.

– Arbetet i Ett bättre Gävle visar prov på hur bra det blir när vi samverkar mellan föreningsliv, näringsliv och offentlig sektor. Detta görs alldeles för lite och jag är helt övertygad om att det är en framgångsrik modell för att göra Gävle till en bättre stad att bo, växa upp och verka i för våra invånare, säger Daniel Kraft.

Fredrik Thorgren, Fastpartner, konstaterar:

– Jag tror att vi som verkar i fastighetsbranschen verkligen ser nyttan med Ett bättre Gävle. Vi tre kanske till och med har triggat igång varandra och vår respektive delaktighet i projektet. Dessutom har vi alla tre stark koppling till fotboll och till idrott i allmänhet.

Henrik Åström konstaterar att Fastighetssnabben har en lång historia ihop med Gefle IF. Han pratar om att klubbens arbete går i linje med hur Fastig-hetssnabben som företag vill arbeta med hållbarhet och även sponsring.

– I många år har Gefle IF gjort bra och viktiga saker, inte minst i socialt utsatta områden. Jag tänker på Nattfotboll, Blåljusmatcher och andra konkreta insatser. Det tycker vi som företag om, säger han.

Stefan Karlsson från Hemsö är inne på samma linje.

– Vi vill ta ett samhällsansvar. På våra bilar står det till och med ’Stärker ryggraden i samhället’. I våra fastigheter bor och jobbar det många vanliga gävlebor och många lokala entreprenörer gör jobb åt oss. Därför känns det för oss bra att vara med i en sådan här satsning i en kommun/stad som Gävle, förklarar han.

Sponsring handlade tidigare, om man förenklar det, om att ett företag gav pengar till en verksamhet utan att kräva så mycket tillbaka. Sedan slog CSR, Corporate Social Responsibility, igenom i slutet av 1990-talet. 

Henrik Åström konstaterar:

– Vi, och många med oss, vill fylla vårt samarbete med något mer än en bara en skylt på arenan som det var förr i tiden. Vi vill bidra till att samhället ska bli bättre. Stefan, Fredrik och jag pratar ofta om detta och vi är alla med i styrgruppen för Ett bättre Gävle.

Fredrik Thorgrens Fastpartner var med och bidrog till den hyllade Nattfotbollen redan innan Ett bättre Gävle skapades.

– Vi som bolag har under många år jobbat med socialt engagemang och samarbete på andra orter och ser det som naturligt som en stor fastighets- och samhällsaktör i Gävle att engagera oss i Ett bättre Gävle. Vi bidrar genom engagemang och delaktighet i styrgruppen samt med pengar genom vårt partnerskap.

I grunden handlar det för alla om att göra skillnad – på allvar.

– Vi kan göra mycket var för sig men tillsammans blir det mer, som Henrik Åström säger.

Slutordet lämnar vi till Daniel Kraft i Gefle IF.

– Vi har bestämt oss för att göra skillnad i Gävle och som hjälp behöver vi att partners investerar både med pengar och kompetens i vårt hållbarhets-arbete. Utan våra partners fanns inte Ett bättre Gävle, slår han fast. 

– De ger oss möjlighet att hjälpa framför allt barn och ung-domar till en bättre tillvaro genom kostnadsfria aktiviteter som vårt Summercamp och Natt-fotboll. Många av våra deltagare har inte möjlighet att delta i vanliga fritids- och lovaktiviteter eftersom dessa i regel kostar pengar. Att kunna göra skillnad för de barnen känns väldigt fint och gör allt vårt hårda arbete värt. 

 

Stäng
Fel användarnamn eller lösenord
Stäng

Logga in

För att kunna lämna intresseanmälningar måste du logga in:

Har du inte registrerat dig ännu?

Skapa konto