Stark tillväxt i Stockholm

För tre år sedan öppnade Fastighetssnabben ett kontor i Stockholm.
– Vi har en väldigt fin utveckling där. Idag förvaltar vi över 150 fastigheter, säger Thomas Pettersson som är relativt ny platschef i Stockholm.
Han har arbetat med försäljning i olika roller, från säljare till försäljningschef, i trettio år och har även varit regionchef för ett bolag i samma bransch som Fastighetssnabben.
Kort sagt: han kan sitt Stockholm.
– Den trend vi har med en så positiv utveckling här håller i sig. Det är spännande att växa med både befintliga och nya kunder. För tillfället är vi tio medarbetare kopplade till kontoret som ligger i Täby. Som tidigare får vi hjälp av andra kontor som Uppsala och Västerås vid arbetstoppar. Det är som det ska vara, med samarbete över gränserna, och det fungerar väldigt bra, säger han.
I huvudsak arbetar han och hans kollegor med kommersiella fastigheter med verksamheter i.

Fastigheten Nova i Södra Häggvik, Sollentuna.

– Men den senaste tiden har vi även fått fastigheter med boende i. Det handlar bland annat om förtroendet att vara teknisk förvaltare samt drift- och underhållspartner i två av Svenska Nyttobostäderns fastigheter. Första fastigheten var Kronan i Barkarbystaden, Järfälla, och senast fastigheten Nova i Södra Häggvik, Sollentuna. Det känns väldigt roligt, säger Thomas Pettersson.

Svenska Nyttobostäders vd Tommy Johansson är även han nöjd med samarbetet. Han berättar att de, som ett starkt växande bolag, bevakar flera bolag som potentiellt skulle kunna bli samarbetspartners i olika sammanhang.
– I vissa fall bevakar vi produkter och dess funktioner, för att därefter optimera och effektivisera dem för att själva kunna implementera i våra befintliga system eller processer. I samarbetet med Fastighetssnabben gick vi på rekommendationer. Det fördes även en dialog där våra behov var i fokus och de kunde matcha vårt behov med sina tjänster, säger han.
– Svenska Nyttobostäder är en ganska slimmad organisation där vi i dagsläget inte har de resurser som Fastighetssnabben kunde erbjuda. De har varit en superbra partner och uppskattas av oss såväl som våra hyresgäster. De är snabba, trevliga och har mycket god kompetens inom området.

Under hösten 2020 förvärvade Svenska Nyttobostäder totalt 5752 lägenheter, fördelat på 29 fastigheter. Alla 29 fastigheterna är inte färdigställda ännu, de byggs och tillträds löpande fram till 2025.
Thomas Pettersson på Fastighetssnabben säger att en stor utmaning generellt i Stockholm, jämfört med många andra platser, är planeringen av verksamheten.
– Det är som bekant mycket trafik och det händer ofta att saker inträffar så att det blir köer som såklart påverkar vår planering för dagen. Det kan lätt bli för mycket tid i bilar. En annan utmaning som vi har är att hitta rätt personal, både när det gäller kompetens och personlighet som passar in i gruppen. Hittills har vi lyckats bra med det! Jag tror och hoppas att våra kunder känner att det är ett bra teamwork, säger han.

Stäng
Fel användarnamn eller lösenord
Stäng

Logga in

För att kunna lämna intresseanmälningar måste du logga in:

Har du inte registrerat dig ännu?

Skapa konto