Frågor och svar

Hur söker man en lägenhet?
Du söker en lägenhet hos oss genom att skapa ett konto på vår hemsida med din mailadress. Du lämnar sedan en intresseanmälan på varje objekt du är intresserad av.

Har ni någon kölista?
Vi har ingen kölista gällande bostäder utan alla har möjlighet att söka lediga objekt. Vi behandlar intresseanmälningarna i den ordning de registreras.

När publiceras lediga objekt?
När en uppsägning kommer in till oss publiceras den vanligtvis på hemsidan inom några dagar. Detta sker inte någon speciell dag och tid utan objekten kan publiceras när som helst under arbetstid.

Hur säger jag upp min lägenhet?
Ni skriver ut en uppsägningsblankett på vår hemsida och postar den till: Fastighetssnabben AB, ”lägenhetsuthyrningen”, Box 1449, 801 39 Gävle.

Hur lång är uppsägningstiden?
Uppsägningstiden är 3 månader för lägenheter. Uppsägningstiden räknas alltid från den sista dagen i månadsskiftet den månaden uppsägningen är oss tillhanda. Uppsägningstiden för garageplatser/p-platser kan variera beroende på avtal. Hyr ni både en bostad och en garageplats/p-plats så är uppsägningstiden 3 månader för båda avtalen.

När får jag hämta ut nycklarna?
Ni kan kvittera ut nycklarna den dagen då kontraktet börjar att gälla från kl 12:00.
Förekommer den första dagen på kontraktet en helgdag kvitteras nycklarna ut nästkommande vardag från kl 12:00.

När kommer besiktning av min lägenhet att ske?
Besiktning bokas vanligtvis in till sista veckan innan utflytt. Har du inte blivit kontaktad gällande besiktning vänligen kontakta oss på 0771-90 80 00 val 2 eller skicka mail till: bostadsuthyrning@fastighetssnabben.se

Kan jag hyra ut min lägenhet i andrahand eller ansöka om lägenhetsbyte?
För att ansöka om andrahandsuthyrning eller lägenhetsbyte finns blanketter att tillgå på hyresgästföreningens hemsida eller fastighetsägarna (se länk nedan). Vänligen fyll i dessa och posta till: Fastighetssnabben AB, ”lägenhetsuthyrningen”, Box 1449, 801 39 Gävle.

Observera att det inte är tillåtet att hyra ut i andrahand eller byta lägenhet utan hyresvärdens godkännande.

https://www.hyresgastforeningen.se/

https://www.fastighetsagarna.se/

Stäng
Fel användarnamn eller lösenord
Stäng

Logga in

För att kunna lämna intresseanmälningar måste du logga in:

Har du inte registrerat dig ännu?

Skapa konto