Fastighetsförvaltning och fastighetsskötsel med Fastighetssnabben. Ger lönsamhet inom drift, förvaltning och ekonomi.

En fastighetsskötares betraktelser

Någonstans i vårt avlånga Sverige arbetar fastighetsskötaren Sixten. För honom är fastighetsskötsel så mycket mer än det planerade. Varje dag träffar han människor som behöver hjälp. Alla med sina problem och frågeställningar. En del otåliga, andra inte. Sixten finns tillhands för alla. Han lyssnar, åtgärdar och ser till att alla känner sig tillmötesgångna. Hans dagar är fyllda av fix och trix. Snabbe Sixten kallas han. Här är hans reflektioner.

Six-ten… Six-ten…

– Yes we can, ropade Sixten ut i massorna som alla jublade och viftade med flaggor.
– Yes we can, sa Sixten igen och höjde en knuten näve.

Hela kampanjen hade gått som på räls.

Läs mer


Julen är slut!

Inför varje jul uppstår det en omotiverad stress. De flesta känner av detta, så även Sixten. Men Sixten tycker att den är omotiverad såtillvida att, ingenting är egentligen mer bråttom strax före jul än annars. Alla jobb skulle vara klara ”före jul” oavsett när felet anmäldes. Sixtens jobb blev alltid klara ”i tid”, enligt egen tideräkning.

Läs mer


Sixten funderar igen

Efter regn kommer sol. Senaste tidens ihållande regn ersattes nu av strålande sol. Gräsmattorna växte som bara den och hela utegruppen hade fullt upp med att klippa och trimma. Förra veckans bekymmer med att det rann in vatten överallt ersattes nu av felanmälningar som avsåg att flera fastig­heter och lokaler var alldeles för varma. Petra och Sixten åt en glass i solen och pratade.

Läs mer


Bra på att skotta snö?

– Schimpanser har långa armar. Det måste vara perfekt att ha för snöskottning. Lång räckvidd. Eller vad tror du Petra? Petra svara­de inte direkt. Hon satt med sitt frågeformulär och skrev.

Läs mer


P-skivan

Vintern närmar sig. Alla sandlådor var fyllda med sand inför vinterns snöskottning och sandning. Höstlöven var uppsamlade och värmesystemen intrimmade. Det hade varit hektiskt att få till detta för firman hade ju varit på konferens, så flera dagar hade ”försvunnit”. På konferensen, som var mycket bra, hade alla skrivit på ett manifest om att höja blicken. Höjd blick hade Sixten redan innan konferensen, men nu skulle han höja den HÖGRE. Nya tavlor var uppsatta med dessa deviser. Det var nya eller uppdaterade mål inför framtiden. 95 % nöjda kunder var ett mål Sixten hade svårt för. Det ska väl vara 100 %? Men det är klart, kan man få 100 % nöjda av 95 % så blir det ju 195 %, och det är ju annat. Nästan 200 % är ju MVG tänkte Sixten med den enkla filosofin en hederlig fastighetstekniker kan ha.

Läs mer


Jo du. Nu är Fastighetssnabben Kunglig hovleverantör… I dubbel bemärkelse.

Mars månad. Ömsom regn, sol och snö. Klädvalet på morgonen avgjordes ofta kvällen före. ”Regnbyar med inslag av snö. Temperaturen normal för årstiden”, sa de på TVn. Vad nu det betyder, tänkte Sixten. Bäst att ha kvar långkalsongerna. Han hade redan påbörjat vårstädningen lite tidigare än normalt hos en kund. För snart skulle friskolan få ett pris. Ur Kungens hand. Sixten kände att ”Det här är BRA. Gynnar både skolan och regionen”.

Läs mer


Det var en Argentum Piscis

Snabbe Sixten klagar sällan på variationen i jobbet. En översvämning, ett fiskefänge med utdelning och en hyresgäst i nöd blev några av dagens göromål. Däremellan hann han med att motionera en sväng. Fast inte i joggingspåret, utan fastighetens termostater och ventiler. Följ med Sixten på en oväntad fisketur.

Läs mer


Dubbeljobbet

Strax innan öppningsdags strejkar dörrarna till Lindex, och Snabbe Sixten rycker ut. En stund senare ställer ett strömavbrott till det hos Prix, och Sixten tar vägen förbi den butiken också. Slutligen får han en kryptisk felanmälan där det påstås att den manliga personalens kronjuveler är i fara. Häng med Sixten ut på jobb.

Läs mer


The ice propp

Snabbe Sixten har cyklat sig ur senaste jourveckan, Ove ställde upp, så nu sitter Sixten med familj i bilen på väg till stugan i Sälen. Alla ser fram emot en långhelg i fjällen. Ungarna tänker på skidåkningen, Vera på kvällsmyset framför brasan, Sixten på whiskyn i bastun och kvällsmyset. Men som vanligt för en fastighetsskötare så dyker det upp oväntade göromål.

Läs mer


Nästan en groda

Höststädningen är i full gång. Det har varit lugnt på fronten felanmälningar, så Snabbe Sixten ligger bra till med löven som snart är borta med hjälp av lövblåsaren. En dam dyker upp framför och viftar febrilt. Det verkar som att Sixten håller på att göra en groda.

Läs mer