Fullt lag i Östergötland

Äldreboenden, skolor, hälsocentraler, polis och domstolar… När ett nytt uppdrag från Hemsö dök upp i december handlade det om 29 fastigheter, omkring 140 000 kvadratmeter, i Norrköping, Linköping, Nyköping och Motala.

Ett regionkontor drogs igång med sju med­arbetare och en platschef.

– Vi skulle vara igång 1 februari så det var full fart direkt. Det gällde att rekrytera rätt anställda, hitta lokaler, möbler, datorer och allt vad ett regionkontor behöver, säger Henrik Åström, kundansvarig för Fastighets­snabbens uppdrag åt Hemsö.

En utmaning i orter man inte verkat i.

Viktigt var att hitta en bra platschef – och det fann man i Thomas Asp, 49-åring med stor erfarenhet inom både industrin och byggbranschen.

– Jag har alltid varit intresserad av hus och fastigheter och projekterat en del sådana. Arbetet som platschef hos Fastighetssnabben blir verkligen spännande, säger han.

Han plus sju medarbetare behövdes i ett första steg.

– Nu är vi fullt lag, säger han.

Läs hela artikeln här


Vi söker erfaren fastighetsförvaltare med kundansvar till Sundsvall

Som fastighetsförvaltare med kundansvar hos Fastighetssnabben har du en ledande och strategisk position. Du skapar förutsättningar för ett smidigt och lönsamt fastighetsägande för våra befintliga kunder samt bearbetar potentiella kunder. Du är direkt underställd vd och är med och verkar för att företaget utvecklas enligt fastställd affärsplan.

Du har ett ekonomiskt resultatansvar för dina kunder. Det innebär att lämna anbud, förhandla, teckna avtal samt uppföljning av ekonomi och leverans. I kunduppdragen ser du till, i samråd med våra platschefer, att det finns en väl fungerade organisation för varje enskilt uppdrag. I din roll ingår att bygga upp förtroendefulla och långsiktiga relationer, knyta kontakter och skapa lönsamma affärer för såväl oss som våra kunder.

 Kvalifikationer: Du har flera års erfarenhet av kvalificerat arbete från fastighets-, fastighetsförvaltningsbranschen.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Som person är du serviceinriktad, engagerad och nyfiken samt har ett stort intresse för fastigheter.

Stämmer detta in på dig så kan Fastighetssnabben erbjuda dig en tjänst i en organisation som präglas av stolta medarbetare som trivs tillsammans, ställer upp för varandra och kunderna.

 Uppdragsgivare: Fastighetssnabben AB

 Ort: Sundsvall

 Omfattning: Heltid

 Ansökan skickas till: jobb@fastighetssnabben.se. Märk ansökan med namn och ref nr 5051703 i ämnesfältet.

 Sista ansökningsdag: 20 augusti 2017.

 För mer information: Pär Gussman, HR-chef, 010-130 86 44

Fastighetssnabben2017_webb-8008744_1200x628


Vi söker fastighetsskötare/-tekniker i Skellefteå

Fastighetssnabben är inne i en expansiv fas och nu etablerar vi oss i Skellefteå där vi har spännande uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter. Vi söker dig som vill vara med att bygga upp verksamheten på orten med stort eget ansvar. Du kommer att tillhöra vårt Umeå-kontor med 9 anställda.

Som fastighetsansvarig sköter du inre och yttre skötsel av fastigheter och hanterar felanmälda ärenden. Du utför tillsyn och skötsel av anläggningar, tekniska installationer och utrustningar i byggnader och på fastigheter. Det förekommer även en del yttre skötsel med variation efter årstid.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har några års erfarenhet från fastighetsarbete eller liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande med erfarenhet från andra branscher där du arbetat med fastighetsunderhåll, drift och service. Du har utbildning på gymnasie- eller KY-nivå inom fastighet eller teknik. Vi ser gärna att du har någon för yrket värdefull utbildning och datorvana med tillhörande program.

Du ska vara självgående och lätt att ta till instruktioner och kunna arbeta med många olika uppdrag samtidigt. B-körkort krävs. Arbetet innebär mycket kontakter med hyresgäster, kunder och leverantörer varför det är viktigt att du är serviceinriktad, strukturerad och har en positiv framtoning.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Som person är du engagerad, nyfiken samt har ett stort intresse för allt som rör teknik. Du har även förmågan att självständigt strukturera och organisera ditt arbete. Du är duktig på att följa instruktioner såväl som att instruera andra.

Stämmer detta in på dig så kan Fastighetssnabben erbjuda dig en tjänst i en organisation som präglas av stolta medarbetare som trivs tillsammans, ställer upp för varandra och kunderna.

Uppdragsgivare: Fastighetssnabben AB

Ort: Skellefteå

Omfattning: Heltid

Ansökan skickas till: jobb@fastighetssnabben.se. Märk ansökan med namn och ref nr 5111703 i ämnesfältet.

Sista ansökningsdag: 2017-08-13

För information: Jon Rackner, 010-130 86 20


Lagbyggaren – Malin Gustafsson om fotboll och företag

Det finns de som säger att Zlatan är världens bästa fotbollsspelare – men att Sveriges landslag är bättre utan honom. Det där går givetvis att diskutera. Men själva grundtanken är intressant för alla som har med lagsport att göra. Liksom för alla som driver ett företag.

Fotbollssnabben

Malin Gustafsson, till exempel. Hon är på dagtid verksamhetschef för Fastig­hetssnabben med 170 anställda och leder på fritiden ett fotbollslag med tjejer mellan 13 och 17 år. Och har själv spelat innebandy på hög nivå.

– Att bygga ett lag och att bygga ett företag påminner egentligen ganska mycket om varandra, konstaterar hon. I laget hon tränar, Älvkarleby IK/Skutskärs IF/FK, har hon följt flickorna från tåfjuttar och skräck för att nicka i sexårsåldern till tvåfotsdribblingar och skruvade inlägg idag. – Det är roligt att se hur de lär sig nya saker och hur de fungerar tillsammans. Vi försöker skapa en lagkänsla och sätter upp mål. Just att få en stark lagkänsla tror jag mycket på. Laget blir bättre och alla har roligare under tiden, säger hon.

Samma sak på jobbet. – Vi försöker få alla att bidra, att förstå varandra, att känna en teamkänsla och att jobba mot ett mål. Därför är rekryteringar viktiga och något vi lägger ner mycket tid på, säger hon. – Det är, precis som i ett idrottslag, viktigt att den som kommer in ny passar in i gruppen.

Eller för att göra jämförelsen med fotbollen igen: den spelare som är tekniskt skickligast kanske inte är bäst för laget. – I ett företag handlar det även om tajming i tid. Vi kan se duktiga människor som söker ett jobb men kanske inte passar in just då. Okej då, en fotbollsliknelse till: har man två toppmålvakter behöver man inte en tredje hur bra den än är.

Själv kom hon till Fastighetssnabben som avbytar…förlåt…vikarie. – Jag hade läst fastighetsekonomi på Högskolan och gick till Arbetsförmedlingen. Samma dag hade de fått ett fax från Fastig­hetsnabben som behövde en vikarie på kontoret för en tjej som skulle vara barnledig, minns hon. Det var 1998… – Jag fick vikariatet och blev kvar. Snart tjugo år nu! Men det är naturligtvis ett helt annat jobb idag. Då var vi tio anställda med verksamhet i Gävle och Sandviken. Jag var ensam på kontoret. Idag är vi 170 anställda med verksamhet över stora delar av landet.

Själv är hon alltså verksamhetschef numera och även delägare sedan 2009. – Jag tvekade först när jag fick frågan om delägarskap. Jag hade liksom aldrig sett mig som egen företagare. Men eftersom jag trivdes så väldigt bra och ville vara kvar insåg jag att jag skulle ångra mig om jag inte sa ja. När jag började tänka så blev det ett lätt val. Och även för företaget blev hon en bra värvning.

För 13:e gången har man nu utnämnts till FRAMFÖR-företag i Gävleborg och tagit emot diplom på Slottet av självaste landshövdingen. Hon ser det som ett kvitto på att det de gör är bra. Som att gå upp en division i fotboll, typ…


Namn: Malin Gustafsson.
Gör: Verksamhetschef på Fastighetssnabben.
Ålder: 42 år.
Bor: Hus i Älvkarleby med man och två barn. Vi bodde i Gävle ett tag men flyttade tillbaka till Älvkarleby när barnen kom.
Äter: Gärna grillat.
Dricker: Ramlösa.
Reser till: Gran Canaria.
Lyssnar på: Egentligen allt möjligt.
Tittar på: Sporten.
Läser: Svenska deckare, gärna Mons Kallentoft.
Om du måste byta jobb idag…: …vet jag inte vad jag skulle göra. Men det är viktigt att jobba med folk som brinner för det de gör. Det har jag lärt mig.


FRAMFÖR-företag Syftet med utnämningen är att öka intresset för och stärka framgångsrikt företagande i landskapet, skapa goda exempel, lyfta fram företag och företagandet i samhällsdebatten, förbättra attityden till företag och företagande och att erbjuda studenter en praktisk koppling i sina studier. Grundkriterierna för FRAMFÖR-företagen är att de ska ha en omsättning över 4 MSEK, minst fyra anställda samt ha en aktiv verksamhet sedan mer än fem år tillbaka.


Teckna förstahandskontrakt på nyproducerade hyresrätter!

Just nu bygger Preservia för fullt vid arenaområdet Gavlehov i Gävle så du kan flytta in i fräscha och välplanerade hyresrätter i redan 1 oktober 2017! Om du tecknar avtal senast den 31 juli får du 50% rabatt på hyran under 2017. Gavlehov är ett attraktivt område nära till centrum, apotek, hälsocentral, skolor, högskola och rekreationsområde; som även har mycket goda bussförbindelser till centrala Gävle.

Lägenheterna ligger granne med hemmaarenorna för Brynäs IF och Gefle IF som nu för­stärks med en fotbollsarena, friidrotts- och sportarena. Men här finns också närheten till skog, stora grönområden och naturreservat.

Det nya kvarteret ligger i området mellan Estraden och Gavlehov och binder samman Sätra och Stigslund med Gävle centrum. Visio­nen är en ny stadsdel med bostäder, idrottsarenor, kultur, nöjen, kommersiell och offentlig service och omgivande strövområden.

Yteffektiva lägenheter med generöst ljusinsläpp och smart nyttjande av varje kvadratmeter om 1-3 rok. Samtliga lägenheter har balkong alternativt terrass.

Se de olika planlösningarna och gör din intresseanmälan här.

Bo smart, lev stort – Gavlehov!

Gavlehov_bildkollage


Vi söker fastighetstekniker i Linköping/Norrköping

Som fastighetstekniker kommer du ansvara för att genomföra drift, skötsel och underhåll av fastigheters tekniska system. Detta innebär att du i ditt dagliga arbete säkerställer att dessa system fungerar enligt fastighetsägarens krav och hyresgästens förväntningar.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har några års erfarenhet från fastighetsarbete eller liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande med erfarenhet av värme-, ventilations- och kylinstallationer samt de styr- och reglersystem som betjänar dessa eller annan typ av fastighetstekniska färdigheter. Du är ansvarsfull och pålitlig och van att arbeta självständigt och du har ett B-körkort. Arbetet innebär mycket kontakter med hyresgäster, kunder och leverantörer varför det är viktigt att du är serviceinriktad, strukturerad och har en positiv framtoning.

Du ska ha ett stort intresse för allt som rör teknik och ska även ha förmågan att självständigt strukturera och organisera ditt arbete. Du är duktig på att följa instruktioner såväl som att instruera andra. All rapportering av utförda arbeten sker via datorer, vilket betyder att god datavana är ett krav.

Du har en teknisk utbildning på gymnasienivå eller KY-nivå inom fastighet, bygg eller installation. Alternativt har du fått kunskapen genom arbetslivserfarenhet. Kunskap inom el är meriterande.

Stämmer detta in på dig så kan Fastighetssnabben erbjuda dig en tjänst i en organisation som präglas av stolta medarbetare som trivs tillsammans, ställer upp för varandra och kunderna.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Uppdragsgivare: Fastighetssnabben AB

Ort: Linköping/Norrköping

Omfattning: Heltid

Ansökan skickas till: jobb@fastighetssnabben.se. Märk ansökan med namn och ref nr 5151701 i ämnesfältet.

Ansökningsdag: Urval och intervjuer sker löpande så ansök redan idag!

För mer information: Thomas Asp, platschef Linköping/Norrköping, 010-130 86 62


Alla blir vinnare tillsammans med Fastighetssnabben!

Skönare för hyresgästen, 40 000 kronor i besparing för fastighetsägaren och bättre för miljön. Nån som undrar hur win-win stavas?

Greger Skogkvist, som med sin fru äger Husö Fastighets AB, fick ett samtal från hyresgästen Arbetsförmedlingen i Söderhamn. Det var lite för kallt i lokalerna trots att en stor investering gjorts i ny ventilation. – Jag kontaktade Fastighetssnabben och bad dem titta på detta. För oss är det viktigt att fastighetsteknikern har bra kompetens. Inte minst när man investerat i dyra anläggningar, annars är det inte mycket mening med det. Och Fastighetssnabben har den kompetensen, säger Greger Skogkvist.

Peter Nilsson på Fastighetssnabben förklarar: – Greger är en medveten fastighetsägare. Han bad oss åka ner och justera kurvan så att hyresgästen skulle få det varmare. Vi gjorde det utan att få effekt. Då grottade vi ner oss i termostater etc och fick ett bättre utfall. Förre fastighetsskötaren hade återkommande höjt framledningskurvan utan att få varmare i lokalerna på grund av maxgränsen i respektive radiator. Vi justerade nu termostaternas maxgräns från cirka 20 grader till cirka 23 grader, för att få ut tillräckligt med värme till hyresgästen, och samtidigt kunde vi sänka kurvan för framledning. Vi fick därmed ett bättre delta T.

Besparingen är cirka 80 000 kWh, fjärrvärme. Energin kostar cirka 50 öre per kWh. Alltså ca 40 000 kronor + moms är besparingen. Samtidigt som komforten ökar för hyresgästen.

_8001118_greger-skogskvist_webb

Greger Skogkvist


Vi söker fastighetsskötare till Vadstena/Motala

Vi har nyligen startat upp vår verksamhet i Östergötland och arbetar med flera stora spännande uppdrag inom fastighetsskötsel och förvaltning. För att nå framgång har vi rekryterat ett skickligt team som ska fortsätta att driva den positiva utvecklingen. Idag är vi på jakt efter en kompetent fastighetsskötare som ska verka i Vadstena. Känns det inspirerande att vara med på deras tillväxtresa och vara en viktig del i att bygga upp en välfungerande verksamhet på orten, då är detta rätt tjänst för dig!

Som fastighetsskötare ansvarar du för inre och yttre skötsel av fastigheten. Du utför tillsyn och skötsel av anläggningar, tekniska installationer och utrustningar i byggnader och på fastigheter. Det förekommer även en del yttre skötsel med variation efter årstid.

Uppdragsgivare: Fastighetssnabben AB.

Ort: Vadstena

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2017-04-26. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. Ansök via Randstad som sköter denna rekrytering. Ansök här.

För information: Karin Carlsson, rekryteringskonsult, karin.carlsson@randstad.se, 0733-434159

Kvalifikationer: Vi söker dig som har en gymnasie- eller KY-utbildning inom fastighet eller teknik. Du har kunskap inom fastighetsunderhåll och det är mycket meriterande om du tidigare arbetat som fastighetsskötare eller liknande. Har du erfarenhet ifrån underhåll, drift, installation och/eller service är det också meriterande.

Vi söker en engagerad person som med enkelhet strukturerar och planerar sitt arbete på ett effektivt sätt. Vi vill att du har ett stort kundfokus och utvärderar dina handlingar utifrån hur kunderna kommer att påverkas.

Stämmer detta in på dig så kan Fastighetssnabben på sikt erbjuda dig en tjänst i en organisation som präglas av stolta medarbetare som trivs tillsammans, ställer upp för varandra och kunderna.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

 


Fastighetssnabben bjuder in till Påsklovskul på Gavlevallen!

Gefle IF Fotboll bjuder den 11 april tillsammans med Fastighetssnabben in till en dag med Påsklovskul på Gavlevallen för att ge fler chansen till ett meningsfullt skollov.

Gefle IF vill genom lek, träning och utbildning utveckla fotbollsspelare såväl till den egna A-lagsverksamheten som till goda medborgare i samhället. Föreningen är en viktig pusselbit i samhället och bidrar till att skapa förutsättningar för alla barn att bo och leva i en trygg miljö.

Förutom den dagliga verksamheten, med 1000 barn och ungdomar, skapar föreningen flera andra aktiviteter för att #geflermöjligheter till den meningsfulla fritid som fotboll ger. En av de aktiviteterna är att i samarbete med Fastighetssnabben anordna en dag på påsklovet dit Gävles barn och unga bjuds in till en dag på Gavlevallen med fotboll, lek och fika tillsammans med föreningens A-lagsspelare.

– Fotbollsplanen är en unik mötesplats och att vi kan bidra till att barn och ungdomar får chansen att mötas och lära känna varandra under ett lov känns viktigt och är att ansvar vi gärna tar som förening, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF Fotboll.

– GIF gör ett stort och viktigt arbete kring detta. Det här är integration på riktigt. Inte bara en pappersprodukt. Det stämmer helt med våra värderingar och hur vi vill jobba. Därför valde vi att medverka i detta, säger Malin Gustafsson på Fastighetssnabben.

När Gefle IF och Fastighetssnabben anordnade samma aktivitet på sportlovet 2016 kom cirka 200 barn.

– Det är kul att att se att våra partners och i detta fall Fastighetssnabben vill utveckla samarbetet med Gefle IF. Fotboll är en fantastiska möjlighet att göra konkreta projekt som det här, säger Pär Lagerström. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad vi, tillsammans med kreativa partners, kan hitta på i framtiden.


Vi söker personal till Västerås!

Just nu söker vi fastighetstekniker och fastighetsskötare till vår verksamhet i Västerås där vi har omfattande och spännande uppdrag. Är du rätt person kan Fastighetssnabben erbjuda dig en tjänst i en organisation som präglas av stolta medarbetare som trivs tillsammans, ställer upp för varandra och kunderna.

Läs mer om tjänsterna: