Alla blir vinnare tillsammans med Fastighetssnabben!

Skönare för hyresgästen, 40 000 kronor i besparing för fastighetsägaren och bättre för miljön. Nån som undrar hur win-win stavas?

Greger Skogkvist, som med sin fru äger Husö Fastighets AB, fick ett samtal från hyresgästen Arbetsförmedlingen i Söderhamn. Det var lite för kallt i lokalerna trots att en stor investering gjorts i ny ventilation. – Jag kontaktade Fastighetssnabben och bad dem titta på detta. För oss är det viktigt att fastighetsteknikern har bra kompetens. Inte minst när man investerat i dyra anläggningar, annars är det inte mycket mening med det. Och Fastighetssnabben har den kompetensen, säger Greger Skogkvist.

Peter Nilsson på Fastighetssnabben förklarar: – Greger är en medveten fastighetsägare. Han bad oss åka ner och justera kurvan så att hyresgästen skulle få det varmare. Vi gjorde det utan att få effekt. Då grottade vi ner oss i termostater etc och fick ett bättre utfall. Förre fastighetsskötaren hade återkommande höjt framledningskurvan utan att få varmare i lokalerna på grund av maxgränsen i respektive radiator. Vi justerade nu termostaternas maxgräns från cirka 20 grader till cirka 23 grader, för att få ut tillräckligt med värme till hyresgästen, och samtidigt kunde vi sänka kurvan för framledning. Vi fick därmed ett bättre delta T.

Besparingen är cirka 80 000 kWh, fjärrvärme. Energin kostar cirka 50 öre per kWh. Alltså ca 40 000 kronor + moms är besparingen. Samtidigt som komforten ökar för hyresgästen.

_8001118_greger-skogskvist_webb

Greger Skogkvist


Vi söker fastighetsskötare till Vadstena/Motala

Vi har nyligen startat upp vår verksamhet i Östergötland och arbetar med flera stora spännande uppdrag inom fastighetsskötsel och förvaltning. För att nå framgång har vi rekryterat ett skickligt team som ska fortsätta att driva den positiva utvecklingen. Idag är vi på jakt efter en kompetent fastighetsskötare som ska verka i Vadstena. Känns det inspirerande att vara med på deras tillväxtresa och vara en viktig del i att bygga upp en välfungerande verksamhet på orten, då är detta rätt tjänst för dig!

Som fastighetsskötare ansvarar du för inre och yttre skötsel av fastigheten. Du utför tillsyn och skötsel av anläggningar, tekniska installationer och utrustningar i byggnader och på fastigheter. Det förekommer även en del yttre skötsel med variation efter årstid.

Uppdragsgivare: Fastighetssnabben AB.

Ort: Vadstena

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2017-04-26. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. Ansök via Randstad som sköter denna rekrytering. Ansök här.

För information: Karin Carlsson, rekryteringskonsult, karin.carlsson@randstad.se, 0733-434159

Kvalifikationer: Vi söker dig som har en gymnasie- eller KY-utbildning inom fastighet eller teknik. Du har kunskap inom fastighetsunderhåll och det är mycket meriterande om du tidigare arbetat som fastighetsskötare eller liknande. Har du erfarenhet ifrån underhåll, drift, installation och/eller service är det också meriterande.

Vi söker en engagerad person som med enkelhet strukturerar och planerar sitt arbete på ett effektivt sätt. Vi vill att du har ett stort kundfokus och utvärderar dina handlingar utifrån hur kunderna kommer att påverkas.

Stämmer detta in på dig så kan Fastighetssnabben på sikt erbjuda dig en tjänst i en organisation som präglas av stolta medarbetare som trivs tillsammans, ställer upp för varandra och kunderna.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

 


Fastighetssnabben bjuder in till Påsklovskul på Gavlevallen!

Gefle IF Fotboll bjuder den 11 april tillsammans med Fastighetssnabben in till en dag med Påsklovskul på Gavlevallen för att ge fler chansen till ett meningsfullt skollov.

Gefle IF vill genom lek, träning och utbildning utveckla fotbollsspelare såväl till den egna A-lagsverksamheten som till goda medborgare i samhället. Föreningen är en viktig pusselbit i samhället och bidrar till att skapa förutsättningar för alla barn att bo och leva i en trygg miljö.

Förutom den dagliga verksamheten, med 1000 barn och ungdomar, skapar föreningen flera andra aktiviteter för att #geflermöjligheter till den meningsfulla fritid som fotboll ger. En av de aktiviteterna är att i samarbete med Fastighetssnabben anordna en dag på påsklovet dit Gävles barn och unga bjuds in till en dag på Gavlevallen med fotboll, lek och fika tillsammans med föreningens A-lagsspelare.

– Fotbollsplanen är en unik mötesplats och att vi kan bidra till att barn och ungdomar får chansen att mötas och lära känna varandra under ett lov känns viktigt och är att ansvar vi gärna tar som förening, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF Fotboll.

– GIF gör ett stort och viktigt arbete kring detta. Det här är integration på riktigt. Inte bara en pappersprodukt. Det stämmer helt med våra värderingar och hur vi vill jobba. Därför valde vi att medverka i detta, säger Malin Gustafsson på Fastighetssnabben.

När Gefle IF och Fastighetssnabben anordnade samma aktivitet på sportlovet 2016 kom cirka 200 barn.

– Det är kul att att se att våra partners och i detta fall Fastighetssnabben vill utveckla samarbetet med Gefle IF. Fotboll är en fantastiska möjlighet att göra konkreta projekt som det här, säger Pär Lagerström. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad vi, tillsammans med kreativa partners, kan hitta på i framtiden.


Vi söker personal till Västerås!

Just nu söker vi fastighetstekniker och fastighetsskötare till vår verksamhet i Västerås där vi har omfattande och spännande uppdrag. Är du rätt person kan Fastighetssnabben erbjuda dig en tjänst i en organisation som präglas av stolta medarbetare som trivs tillsammans, ställer upp för varandra och kunderna.

Läs mer om tjänsterna:


Funderar du på ett nytt jobb? Något mer omväxlande? 

Då kanske vi kan erbjuda dig ett, där ingen dag är den andra lik. Är du dessutom serviceinriktad och intresserad av teknik, så varför inte bli fastighetsskötare eller fastighetstekniker i Uppsala?

Just nu söker vi fastighetstekniker och fastighetsskötare till vår verksamhet i Uppsala där vi har omfattande och spännande uppdrag. Är du rätt person kan Fastighetssnabben erbjuda dig en tjänst i en organisation som präglas av stolta medarbetare som trivs tillsammans, ställer upp för varandra och kunderna.

Läs mer om tjänsterna:


Vi söker ledare med intresse för fastigheter i Västerås

Fastighetssnabben är inne i en expansiv fas och etablerar ett verksamhetskontor i Västerås. Fastighetssnabben har spännande uppdrag på dessa orter och det finns stora utvecklingsmöjligheter. Känns det inspirerande att vara med på deras tillväxtresa och vara en viktig del i att bygga upp ett väl fungerande team på orten, då är detta rätt tjänst för dig!

Som platschef ansvarar du för att skapa goda förutsättningar för medarbetarna att utföra sina uppdrag med rätt kvalitet på rätt tid. Du ansvarar för att kommunikationen fungerar såväl internt som externt mot uppdragsgivare och är företagets ansikte utåt i regionen. Du ansvarar för att mål uppnås och att nyckeltal följs upp. På sikt förväntas du var personalansvarig för 15- 20 personer. Du ser till att verksamheten bedrivs i enlighet med företagets policys, regler, affärsidé, värdegrund och verkar kontinuerligt för att Fastighetssnabben utvecklas.

Ort: Västerås

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2017-04-16. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. Ansök via Randstad som sköter denna rekrytering. Ansök här.

För information: Johannes Larsson, rekryteringskonsult på Randstad, tel: 0722-259878, johannes.larsson@randstad.se

Kvalifikationer: Vi söker dig som har ett brinnande intresse för fastighetsbranschen. Du har kanske tidigare arbetat med fastighetsförvaltning, installation eller i byggnadsbranschen. Vi söker dig som har ekonomiskt sinne och entreprenörsanda. Du gör kalkyler och skriver avtal. För att passa in i organisationen är du prestigelös och samtidigt orädd att ta dig an nya utmaningar.

Som person är du en skicklig ledare med en mycket god motivations- och kommunikationsförmåga, både i tal och skrift på svenska och engelska. Vi söker dig som har förmåga att skapa sammansvetsade team, är lösningsfokuserad och initierar samt driver nya initiativ. Du har ett stort kundfokus och utvärderar dina handlingar utifrån hur kunderna kommer att påverkas.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.


Just nu söker vi fastighetstekniker till Luleå

Som fastighetstekniker kommer du ansvara för att genomföra drift, skötsel och underhåll av fastigheters tekniska system. Detta innebär att du i ditt dagliga arbete säkerställer att dessa system fungerar enligt fastighetsägarens krav och hyresgästens förväntningar.

Fastighetssnabben fortsätter ha en positiv utveckling och behöver nu förstärka med fastighetstekniker till vår verksamhet i Luleå där vi har omfattande och spännande uppdrag.

Fastighetssnabben arbetar med drift och förvaltning av bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter. Vi erbjuder komplett förvaltning med allt från drift, underhåll, hyresadministration, redovisning, bokslut till energianalys och optimering samt teknisk due diligence. Bland våra kunder märks såväl större som mindre fastighetsägare samt stat och kommun.

Fastighetssnabben bedriver verksamhet i Gävle, Gällivare/Kiruna, Luleå, Umeå, Östersund, Sundsvall/Härnösand, Söderhamn/Hudiksvall, Borlänge/Falun, Uppsala/Stockholm, Västerås, Norrköping/Linköping och Visby. Vi omsätter ca 180 miljoner och har ca 170 anställda.

Uppdragsgivare: Fastighetssnabben AB

Ort: Luleå

Omfattning: Heltid

Ansökan skickas till: jobb@fastighetssnabben.se. Märk ansökan i ämnesfältet med ditt namn och ref nr 5071701.

Sista ansökningsdag: 2017-04-23. Urval och intervjuer sker löpande så ansök redan idag! Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen.

För information: Henrik Nises, 010-130 86 19

Kvalifikationer: Vi söker dig som har flera års erfarenhet från fastighetsarbete eller annat tekniskt arbete. Det är meriterande med erfarenhet från andra branscher där du arbetar med drift, underhåll och service.

Du ska ha ett stort intresse för allt som rör teknik och ska även ha förmågan att självständigt strukturera och organisera ditt arbete. Du är duktig på att följa instruktioner såväl som att instruera andra. All rapportering av utförda arbeten sker via datorer, vilket betyder att god datavana är ett krav.

Du har en teknisk utbildning på gymnasienivå eller KY-nivå inom fastighet, bygg eller installation. Alternativt har du fått kunskapen genom arbetslivserfarenhet. Kunskap inom el är meriterande.

Stämmer detta in på dig så kan Fastighetssnabben erbjuda dig en tjänst i en organisation som präglas av stolta medarbetare som trivs tillsammans, ställer upp för varandra och kunderna.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

 


Vi söker förvaltarassistenter till Umeå, Uppsala och Östersund!

Fastighetssnabben fortsätter ha en positiv utveckling och behöver nu förstärka med förvaltarassistenter till våra verksamheter i UmeåUppsala/StockholmÖstersund där vi har omfattande och spännande uppdrag. 

Som förvaltarassistent är du ett viktigt stöd för platschef och kundansvariga i det dagliga arbetet med fastighetsförvaltning och fastighetsdrift. Du har ett administrativt ansvar där några av dina arbetsuppgifter kan vara att ta fram olika underlag och uppgifter för till exempel entreprenadrapporter och upphandlingar av bygg- och installationsentreprenader. Det kan även vara att initiera, genomföra och dokumentera driftmöten, granska leverantörsfakturor, hyra ut lägenheter, energiuppföljning och förbereda rapportmaterial inför möten och besiktningar.

Läs mer om tjänsterna på de olika orterna här:


Sune Nises har sett det mesta

Värmesystemet i en fastighet tappade trycket med ojämna mellanrum. Märkligt! Felsökningen gav först inget resultat men sedan upptäckte Sune Nises och hans kollegor att kaffeautomaten hade kopplats in på värmesystemet. Jo, det är sant. 

Värmevattnet gav möjligen jäkligt skummiga och fina cappuccinos – men det var ju inte riktigt meningen. Sune Nises skrattar åt minnet. Efter nästan 30 år med fastighetsskötsel har han sett det mesta. – En gång var det stopp i avloppet. Vi tog bort toalettstolen och upptäckte att någon tryckt ner en hel grillad kyckling där …

Vi backar bandet till 1991. Carola Häggkvist vinner Eurovision Song Contest, Sverige beslutar att söka medlemskap i EU … och Sune Nises köper Fastighets­snabben. – Jag hade jobbat som VVS-ingenjör i bland annat Uppsala, men flyttade hem till Gävle och drev Bahco Ventilations serviceavdelningen några år. Efter det fick jag jobb på Fastighetssnabben. Dåvarande ägaren ville kliva av, det fanns risk för konkurs och, tja, plötsligt handlade det om mitt och mina kollegors jobb, minns han.

Han funderade fram och tillbaka. Det fanns ingen företagarbakgrund i familjen. Pappa var snickare och mamma jobbade i affär. De tyckte det var jättekonstigt när sonen sa att han kanske skulle köpa ett företag. Och det tyckte han själv också. Hallå, han var ju bara 26 år!

– Men de åren pratades det mycket om att ha eget företag. Kanske var jag också färgad av det? Fast på morgonen innan ett möte i Västerås, då det skulle diskuteras, hade jag ändå bestämt mig för att säga nej, minns han. Men medan Valbo, Gysinge och Sala passerades tänkte han om där i bilen.

Idag ler han åt minnet: – Jag sa ja. Men min enda tanke var nog att fortsätta driva det i ungefär den storleken, med tiotalet anställda. Om någon då hade sagt att vi idag skulle vara 160 anställda och ha verksamhet i halva Sverige, nej, då hade jag skrattat.

Själv ser han sig inte som den store företagsledaren. – Efter några år kom brorsan Bengt in som delägare. Nu är vi fyra. Jag trivs med förvaltning, gillar teknik, är teknikstöd åt förvaltare och är kundansvarig åt några av de större kunderna. Framförallt har jag klivit bort från personalbiten. Varför? Det finns andra som är bättre på det. Min styrka är att åtgärda problem i fastigheter.

Sådant klurar han gärna på. Ja, när han inte funderar på Gefle IF:s framtid i sin roll som styrelseledamot eller hur det ska gå för Hilles juniorer i fotboll där han är tränare och lagledare. Vet man inte vad man ska prata med Sune om är fotboll nämligen ett bra tips. Eller Marcialonga, Italiens motsvarighet till Vasaloppet, som han åker den här vintern.


Märkligaste felsökningen ”Vatten försvann från ett värmesystem varje onsdag morgon. Försvinner vatten tyder det på en läcka. Men varför varje onsdag morgon? Obegripligt! Vi undersökte vad som hände där på tisdagskvällarna. Det visade sig att en som städade, utan att veta konsekvenserna, fyllde vatten i sin hink genom att öppna avtappningen för värmesystemet.”


Han funderar på frågan varför Fastighets­snabben växer? – För att kunderna vill det, säger han efter en stund. Egentligen ett väldigt bra svar. Och ett fantastiskt betyg.

– Vi har vuxit genom att fastighetsägandet förändrats. Lokala fastighetsägare som vi arbetade med har ersatts av stora fastighetsägare som äger fastigheter på många orter. De har ofta bett oss öppna nya kontor för att de köpt nya fastigheter eller omorganiserat. – När vi får en sådan förfrågan blir valet att växa eller krympa och säga upp folk. Och när man väl är på plats i en ort måste man växa lite mer där för att få en hyfsat stark organisation. Den tradition som Sune Nises är symbol för och som sitter i Fastighetssnabbens väggar skapar stor trygghet för kunderna.

Säg så här: försök hitta någon annan som felsöker, rotar i sin stora erfarenhetsbank och kan säga: – Hm, det skulle förstås kunna vara en grillad kyckling i avloppet …


Namn: Sune Nises.
Ålder: 52 år.
Bor: Med sambo och 17-årig son i hus i Forsby, utanför Gävle.
Äter: Lagar gärna själv. Torskrygg med skirat smör och pepparrot är aldrig fel.
Dricker: Varför inte en öl?
Reser till: Alperna.
Lyssnar på: Clash, Ebba Grön och sådana. Thåström är alltid Thåström. Stefan Sundström är också bra.


Fastighetsskötare i Umeå sökes!

Som fastighetsskötare ansvarar du för inre och yttre skötsel av fastigheten. Du utför tillsyn och skötsel av anläggningar, tekniska installationer och utrustningar i byggnader och på fastigheter. Det förekommer även en del yttre skötsel med variation efter årstid.

Fastighetssnabben fortsätter ha en positiv utveckling och behöver nu förstärka med en fastighetsskötare till vår verksamhet i Umeå där vi har omfattande och spännande uppdrag.

Fastighetssnabben arbetar med drift och förvaltning av bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter. De erbjuder komplett förvaltning med allt från drift, underhåll, hyresadministration, redovisning, bokslut till energianalys och optimering samt teknisk due diligence. Bland våra kunder märks såväl större som mindre fastighetsägare samt stat och kommun.

Fastighetssnabben bedriver verksamhet i Gävle, Gällivare/Kiruna, Luleå, Umeå, Östersund, Sundsvall/Härnösand, Söderhamn/Hudiksvall, Borlänge/Falun, Uppsala/Stockholm, Västerås och Norrköping/Linköping. Vi omsätter ca 180 miljoner och har ca 170 anställda.

Uppdragsgivare: Fastighetssnabben AB

Ort: Umeå

Omfattning: Heltid

Ansökan skickas till: jobb@fastighetssnabben.se. Märk ansökan i ämnesfältet med ditt namn och ref nr 5111701.

Ansökningsdag: 2017-04-09. Urval och intervjuer sker löpande så ansök redan idag! Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen.

För information: Magnus Forssén, 010-130 86 51.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har några års erfarenhet från fastighetsarbete eller liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande med kunskap inom måleri eller VVS eller erfarenhet från andra branscher där du arbetat med fastighetsunderhåll, drift och service.

Du har utbildning på gymnasie- eller KY-nivå inom fastighet eller teknik. Vi ser gärna att du har någon för yrket värdefull utbildning och datorvana med tillhörande program.

Du ska vara självgående och lätt att ta till instruktioner och kunna arbeta med många olika uppdrag samtidigt. B-körkort krävs.

Arbetet innebär mycket kontakter med hyresgäster, kunder och leverantörer varför det är viktigt att du är serviceinriktad, strukturerad och har en positiv framtoning.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Som person är du engagerad, nyfiken samt har ett stort intresse för allt som rör teknik. Du har även förmågan att självständigt strukturera och organisera ditt arbete. Du är duktig på att följa instruktioner såväl som att instruera andra.

Stämmer detta in på dig så kan Fastighetssnabben erbjuda dig en tjänst i en organisation som präglas av stolta medarbetare som trivs tillsammans, ställer upp för varandra och kunderna.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.